Suzanne Schulting onthult de oorzaken van haar vermoeidheidsklachten en haar weg naar herstel

Suzanne Schulting, de 26-jarige shorttrackster en drievoudig olympisch kampioene, heeft onthuld dat haar ernstige vermoeidheidsklachten dit jaar werden veroorzaakt door zowel overtraining als een besmetting met het cmv-virus, dat gerelateerd is aan de ziekte van Pfeiffer. In een uitgebreide terugblik op haar bewogen jaar heeft ze dit aan de NOS laten weten.

Medische testen onthullen de waarheid

Na een seizoen dat relatief teleurstellend was, waarin Schulting ‘slechts’ drie wereldtitels veroverde bij de WK, bleek uit medische testen in mei dat haar lichaam niet in staat was om te herstellen van de trainingen. Ze was zo vermoeid dat ze besefte dat er iets serieus mis was. Op eigen aandringen onderging ze medische testen in Brussel, in de hoop een verklaring te vinden voor haar vermoeidheid. Ze had zich nog nooit zo gevoeld.

De testen onthulden dat haar lichaam onvoldoende herstelde en ze kreeg het advies om drie à vier maanden volledige rust te nemen. Dit nieuws kwam als een grote klap, omdat ze aanvankelijk dacht dat ze alleen het eerste deel van het seizoen zou missen. Op doktersadvies had ze al een pauze ingelast, nadat eerdere testen geen duidelijke oorzaken hadden aangetoond. Nu bleek dat het veel langer zou duren.

Op dit moment hoopt Schulting weer deel te nemen aan de wereldbekerwedstrijden in februari en aan de WK, die van 15 tot en met 17 maart in Rotterdam plaatsvinden. Helaas komen de EK, die in januari in Polen worden gehouden, te vroeg voor haar herstel.

Plaats een reactie