Fortuna Sittard behaalt overtuigende overwinning op FC Utrecht in de Eredivisie voor vrouwen

Fortuna Sittard blijft uitstekend presteren in de Eredivisie voor vrouwen. In de uitwedstrijd tegen de nummer vijf FC Utrecht behaalde het team van voormalig Oranje-bondscoach Roger Reijnders een indrukwekkende 6-0 overwinning.

Binnen twintig minuten stond Fortuna Sittard al met 4-0 voor. Topscoorder Tessa Wullaert, die afgelopen dinsdag een bijrol speelde bij de sensationele ontknoping in de Nations League met het Belgische nationale team, opende al na drie minuten de score met haar negende doelpunt van het seizoen. Ze schoot de bal binnen na een voorzet van Alieke Tuin.

Utrecht begon slordig en leed regelmatig onnodig balverlies. Dit werd genadeloos afgestraft door Fortuna in de eerste helft. De IJslandse Hildur Antonsdottir maakte de 2-0 en kon even later ook de 3-0 vrij binnenkoppen.

Féli Delacauw, ook een Belgisch international, maakte de 4-0 na balverlies van Utrecht-topscorer Eshly Bakker.

Utrecht-trainster Linda Helbling besloot vroeg in te grijpen en wisselde twee speelsters. Daarna lukte het Fortuna niet meer om te scoren. In het laatste kwartier vergrootte Wullaert haar voorsprong op de topscorerslijst door twee strafschoppen te benutten: 6-0.

Voor Utrecht, dat dit seizoen terugkeerde in de Eredivisie, was dit de laatste wedstrijd voor de winterstop. Fortuna moet nog een wedstrijd inhalen.

PEC en Excelsior behalen ook overwinningen

Ook nummer vier PEC behaalde een ruime overwinning. In de uitwedstrijd tegen Telstar werd het 4-0. Middenmoter Excelsior won met 2-1 van hekkensluiter Heerenveen.

Door het gelijkspel van Ajax gisteren, waarbij ze een 3-1 voorsprong in blessuretijd weggaven en met 3-3 gelijkspeelden tegen PSV, is Fortuna dankzij de overwinning opgeschoven naar de tweede plaats. Het team uit Sittard heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

De ongeslagen koploper FC Twente kan zich later vandaag tot winterkampioen kronen. Hiervoor moeten ze wel thuis winnen van laagvlieger AZ, dat op een na laatste staat. De wedstrijd begint om 16.45 uur.

Plaats een reactie