Nederlandse shorttrackers plaatsen zich voor finales bij wereldbekerwedstrijden in Peking

Bij de wereldbekerwedstrijden shorttrack in Peking hebben Xandra Velzeboer, Yara van Kerkhof en Jens van ’t Wout zich gekwalificeerd voor de finales. Velzeboer heeft zich geplaatst op de 1.500 meter, terwijl Van Kerkhof en Van ’t Wout strijden om de medailles op de 500 meter.

Velzeboer eindigde als tweede in de halve finale van de langste afstand, achter de indrukwekkende Hanne Desmet uit België. Van Kerkhof plaatste zich als tweede op de kortste afstand na een geweldige inhaalactie.

Selma Poutsma, die beter presteert op de kortere afstanden, wist de finale op de 1.500 meter niet te bereiken. Poutsma nam wel het initiatief door vroeg de leiding te nemen, maar moest dit in de laatste ronden bekopen. Haar derde plaats was niet genoeg voor een plek in de A-finale.

Itzhak de Laat slaagde er ook niet in om zich te plaatsen voor de finale van de 1.500 meter. De Nederlander viel in de halve finale en moest genoegen nemen met een plek in de B-finale.

Op de 500 meter veroverde Van ’t Wout zijn finaleplaats door als derde te eindigen in de halve finale, achter de Chinezen Shaoang Liu en Xiaojun Lin. Teun Boer werd ook derde in de andere halve finale, maar omdat zijn tijd langzamer was dan die van zijn landgenoot, werd hij veroordeeld tot de B-finale.

De 19-jarige Diede van Oorschot, die dit seizoen haar debuut maakte in de wereldbeker, werd uitgeschakeld in de kwartfinales van de 500 meter. Ook Kay Huisman wist de halve finales op die afstand niet te bereiken.

Nog een 500 meter morgen

Xandra Velzeboer heeft dit seizoen al een wereldbekerwedstrijd gewonnen op de 500 meter en is de regerend wereldkampioene, maar heeft ervoor gekozen om morgen pas in actie te komen op de kortste afstand. De 500 meter wordt namelijk twee keer verreden tijdens dit wereldbekerweekend.

Plaats een reactie