Miho Takagi wint vierde 1.500 meter van het wereldbekerseizoen in Tomaszów

Miho Takagi heeft opnieuw de eerste plaats veroverd op de vierde 1.500 meter van het wereldbekerseizoen. De Japanse schaatser was de snelste tijdens het schaatsweekend in Tomaszów, met een tijd van 1.56,63. Takagi heeft dit seizoen al overwinningen behaald in Japan, China, Stavanger en nu ook in Polen.

Marijke Groenewoud behaalde het zilver met een tijd van 1.57,70, ruim een seconde langzamer dan de Japanse winnaar.

De bronzen medaille ging naar Joy Beune, die eindelijk weer op het podium eindigde na vier opeenvolgende vierde plaatsen in de wereldbeker. Beune heeft nog nooit eerder een wereldbekermedaille behaald op de 1.500 meter.

Er werd geklaagd over de zware omstandigheden in de hal in Polen, maar Beune bewees in haar rit dat het toch behoorlijk snel kon. Beune zette de snelste tijd neer, ruim onder de twee minuten.

In de volgende rit dook Groenewoud, die eerder tweede werd op de drie kilometer, ook onder de twee minuten. Maar de hoop op een podiumplaats was al geboren voor Beune. En terecht. Alleen Takagi was in de allerlaatste rit nog sneller, waarmee de Japanse haar vierde opeenvolgende overwinning op de 1.500 meter behaalde.

Elisa Dul maakte haar debuut in de A-groep op de 1.500 meter in Polen en eindigde op de elfde plaats met een tijd van 2.00,41. Ze was sneller dan Melissa Wijfje, die eerder op zaterdag de B-groep won met een tijd van 2.01,38. Esther Kiel eindigde als laatste in de A-groep in Polen met een tijd van 2.03,76.

Antoinette Rijpma-De Jong, de nummer twee in het WB-klassement, was niet aanwezig in Polen. De Nederlandse heeft gekozen voor extra training in Collalbo.

Later op zaterdag zullen de vrouwen nog de 500 meter en de ploegenachtervolging rijden.

Plaats een reactie