Grote fout kost Nederlandse schaatssters de overwinning op ploegenachtervolging

Een enorme blunder heeft ervoor gezorgd dat de Nederlandse schaatssters de overwinning zijn misgelopen op de ploegenachtervolging tijdens de wereldbekerwedstrijden in het Poolse Tomaszów. Joy Beune vergat haar transponders om te doen, waardoor er geen tijd kon worden gemeten. Als gevolg hiervan werd het Nederlandse team gediskwalificeerd.

Beune, Irene Schouten en Marijke Groenewoud reden een uitstekende ploegenachtervolging en leken op weg naar de overwinning, nadat ze Canada in de laatste rit hadden verslagen. Maar tijdens de race bleek al snel dat er geen tijd werd geregistreerd. Groenewoud zag dit ook toen ze de finish passeerde.

“Ik keek naar het tijdscherm en zag dat we geen tijd hadden. Toen beseften we al snel dat Joy haar transponders niet had, wat leidt tot diskwalificatie. Dit is een harde les, dit mag niet gebeuren.”

Beune toont schuldbewustzijn: ‘Iemand heeft ze meegenomen’

Beune toonde zich schuldbewust. “Ik zocht mijn transponders voor de race, maar ze waren verdwenen. Iemand heeft ze meegenomen. Hoewel de regel duidelijk is, ben ik toch van start gegaan.”

Dit is opnieuw een teleurstelling voor het achtervolgingsteam met Beune, Groenewoud en Schouten. In maart kostte een blessure aan de enkel dit team ook al een wereldtitel. Ook toen was Beune degene die de fout maakte. “Ik begrijp er helemaal niets van”, zei ze zaterdag in Polen. “Ik heb er nu niets zinnigs over te zeggen. Het is weer mijn schuld.”

Plaats een reactie