Chinese schaatser Tingyu Gao wint goud op 500 meter sprint in Polen

Op de tweede dag van de wereldbekerwedstrijden in Polen heeft de Chinese schaatser Tingyu Gao de overwinning behaald op de 500 meter sprint voor mannen. Met een tijd van 34,70 pakte hij het goud. Gao, de regerend olympisch kampioen, zette zijn winnende tijd al neer in de tweede rit van de dag en zag vervolgens iedereen boven zijn tijd eindigen in de acht daaropvolgende ritten.

Laurent Dubreuil behaalde het zilver met een tijd van 34,77, terwijl Wataru Morishige het brons veroverde met een tijd van 34,82. Morishige, favoriet voor de overwinning na het winnen van de laatste vier races over 500 meter, was slechts 0,005 seconde sneller dan wereldkampioen Jordan Stolz, die daardoor net naast het podium belandde.

De Nederlandse sprinters konden niet meekomen met het geweld op de sprint in Tomaszów. Jenning de Boo eindigde als beste Nederlander op de elfde plaats tijdens zijn debuut in de A-groep op de 500 meter. Met een tijd van 35,24 was hij slechts twee tienden langzamer dan zijn persoonlijk record.

De 19-jarige De Boo kijkt terug op een succesvol debuut op het hoogste niveau van de 500 meter. “Mijn snelste opening tot nu toe, daar ben ik erg tevreden mee. Elke keer een stapje verder.”

Janno Botman eindigde op de zestiende plaats met een tijd van 35,43. Hein Otterspeer had een moeizame eerste honderd meter en kon zich niet meer herstellen. Met een tijd van 35,48 eindigde Otterspeer op de negentiende plaats.

In de middag zullen de mannen nog de 1.500 meter en de ploegenachtervolging rijden.

Plaats een reactie