Sjinkie Knegt vervangt geblesseerde Melle van ’t Wout in wereldbekerwedstrijden

De Nederlandse shorttracker Sjinkie Knegt krijgt alsnog de kans om zich voor te bereiden op de wereldbekerwedstrijden. De 34-jarige Knegt was aanvankelijk niet gekwalificeerd voor de eerste wereldbekerwedstrijden van het seizoen, maar is nu door de KNSB aangewezen als vervanger van de geblesseerde Melle van ’t Wout.

Het Nederlandse shorttrackteam bevindt zich momenteel in het Chinese Peking (9-10 december) voor het eerste weekend van de wereldbekerschaatsen in Azië. Volgend weekend zullen de shorttrackers de baan betreden in het Zuid-Koreaanse Seoul (15-17 december).

Knegt is opgeroepen om deel te nemen aan de races in Zuid-Korea. Hij zal direct vanuit Nederland naar Seoul vliegen om te acclimatiseren, zo meldt de schaatsbond.

In Seoul zal Knegt zich voegen bij het Nederlandse team, dat verder bestaat uit Jens van ’t Wout, Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat en Kay Huisman. Bij de vrouwen zullen Xandra Velzeboer, Selma Poutsma, Michelle Velzeboer, Yara van Kerkhof en Diede van Oorschot deelnemen.

Opsteker voor Knegt

Voor de meervoudig Europees en wereldkampioen Knegt is het een opsteker dat hij alsnog wordt ingevlogen. De winnaar van olympisch zilver (Pyeongchang, 2014) en brons (Sotsji, 2014) wist zich dit jaar voor het eerst in zijn carrière niet te kwalificeren voor het eerste wereldbekerweekend in het Canadese Montreal.

Tijdens de NK in Leeuwarden en de Dutch Open waren zijn prestaties niet goed genoeg, maar Knegt liet weten dat hij niet bij de pakken neer zou zitten. Hij hoopte in trainingen zijn uithoudingsvermogen op het ijs te verbeteren.

Eind november werd bekend dat bondscoach Niels Kerstholt Knegt ook niet zou meenemen naar Azië voor de wereldbekerwedstrijden in Peking en Seoul. Maar nu krijgt Knegt alsnog de kans om zijn vorm in Zuid-Korea te verbeteren.

Plaats een reactie