Jordan Stolz wint goud op 1.000 meter in Poolse wereldbekerwedstrijd

Jordan Stolz is weer helemaal in topvorm tijdens de wereldbekers. Na zijn overwinning op de 1.500 meter vorige week in Stavanger, was de 19-jarige Amerikaan vrijdag de snelste op de 1.000 meter in het Poolse Tomaszów. Hein Otterspeer behaalde brons bij zijn eerste 1.000 meter van dit wereldbekerseizoen.

Stolz begon dit seizoen met een derde plaats op de 1.000 meter en sloeg vervolgens het toernooi in Peking over. Als gevolg daarvan moest de wereldkampioen op drie afstanden (500, 1.000 en 1.500 meter) vorige week in de B-groep starten.

Hoewel hij daar de snelste tijd van de dag neerzette, werd hij niet beloond met een medaille. Het goud ging naar de snelste van de A-groep: Kjeld Nuis. Dankzij zijn overwinning in de B-groep promoveerde Stolz echter weer en pakte hij het goud op de kilometer in Polen.

Met een tijd van 1.08,64 was de Amerikaan veruit de snelste. De Japanner Ryota Kojima eindigde als tweede met een tijd van 1.09,73. Nuis, de winnaar van de laatste twee 1.000 meters in de wereldbeker, kon niet deelnemen aan het toernooi in Polen vanwege koorts.

Otterspeer heeft dit seizoen tot nu toe alleen nog maar 500 meters gereden en stond voor het eerst aan de start van een 1.000 meter tijdens de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen. Net als vorig jaar op de baan in Tomaszów, zette hij de derde tijd neer: 1.09,80.

Prins tiende, diskwalificatie De Boo

Tim Prins, die tijdens het wereldbekerkwalificatietoernooi de grote verrassing was en alle favorieten versloeg met een tijd onder de 1.08, heeft nog niet echt indruk kunnen maken in het internationale circuit.

Met een tijd van 1.10,10 eindigde Prins als tiende in Tomaszów. Jenning de Boo klokte 1.10,49, de achttiende tijd, maar werd gediskwalificeerd omdat hij een pylon omver had getrapt en daardoor had afgesneden. Wesly Dijs was eerder op de dag de snelste in de B-groep met een tijd van 1.09,44.

Plaats een reactie