Wataru Morishige wint voor de vierde keer op rij de 500 meter bij de wereldbekerwedstrijd

Wataru Morishige heeft opnieuw de 500 meter gewonnen bij een wereldbekerwedstrijd. De Japanse schaatser behaalde in Stavanger een tijd van 34,65 seconden, waarmee hij net onder de tijd van Tingyu Gao dook en het zilver veroverde. De Nederlandse sprinters wisten geen podiumplaats te behalen.

De Japanse schaatsers domineren dit seizoen op de kortste sprintafstand. Bij de enige wereldbekerwedstrijd die Morishige dit seizoen niet wist te winnen in Obihiro, behaalde zijn landgenoot Tatsuya Shinhama het goud. Op het Noorse ijs scheelde het echter niet veel of een Chinees had de eerste plaats behaald.

Gao zette namelijk in de eerste rit een razendsnelle tijd neer. Als regerend olympisch kampioen snelde hij naar 34,66 seconden en tot de achtste rit kwam geen enkele schaatser in de buurt van die tijd.

De 25-jarige Gao genoot het afgelopen seizoen van een sabbatical. Hij maakte twee weken geleden zijn rentree in het wereldbekercircuit, maar startte nog in de B-groep op de baan waar hij in 2022 olympisch kampioen werd.

Bij zijn rentree in de A-groep lukte het Gao echter net niet om de overwinning te behalen. Morishige was in de opening weliswaar langzamer dan Gao, maar zette een net wat snellere volle ronde neer.

Bekijk hier een reactie van Hein Otterspeer:

Met zijn overwinning evenaart Morishige het Japanse record van Hiroyasu Shimizu, die in zijn carrière ook vier wereldbekerwedstrijden over 500 meter op rij won. Nog nooit heeft een Japanner er vijf op rij gewonnen.

Otterspeer is de beste Nederlander

Hein Otterspeer was de beste Nederlander op de tiende plaats. Hij behaalde een tijd van 35,12 seconden. Janno Botman was iets langzamer met een tijd van 35,16 seconden en eindigde als twaalfde.

Merijn Scheperkamp maakte een foutje in de eerste bocht, waardoor hij even wankelde. Een snelle tijd zat er daarna niet meer in: hij eindigde op de zeventiende plaats met een tijd van 35,45 seconden.

Plaats een reactie