Geen schaatsmarathon op natuurijs dit weekend

Dit weekend zal er helaas geen schaatsmarathon op natuurijs plaatsvinden. Ondanks dat de ijsbaan in Winterswijk de enige reële optie leek, heeft de organisatie aangekondigd dat het niet haalbaar is om dit weekend de eerste marathon te organiseren.

“Vannacht zijn we gestopt met sproeien”, zegt ijsmeester Auke Spijkstra. “Vanochtend merkte ik dat de autoruiten niet eens bevroren waren en dat er bijna geen ijs meer was. Het is erg triest.”

Spijkstra is echter blij met het enthousiasme waarmee mensen uit de omgeving hebben geholpen. “Bijna 25 mensen hebben geholpen om de baan en de boarding gereed te maken. Iedereen was benieuwd of het door zou gaan, dat enthousiasme was geweldig.”

Toch weer sproeien

Volgens Spijkstra zal het vanmiddag weer gaan vriezen. “We zullen vandaag weer gaan sproeien om de baan open te stellen voor leden, maar we zullen niet meer aan de vereiste drie centimeter ijs komen voor een marathon.”

Elk jaar strijden verschillende ijsbanen om de eerste marathon op natuurijs te organiseren zodra het begint te vriezen. Vorig jaar ging de eer voor het eerst naar het Friese Burgum.

In voorgaande jaren wisselden Haaksbergen en Noordlaren elkaar af.

Plaats een reactie