Marathon op Natuurijs Mogelijk Dit Weekend

Er bestaat een kans dat er zaterdag al een marathon op natuurijs wordt gereden. De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) houdt hier in ieder geval rekening mee.

“Het is allemaal nog erg fragiel, maar als het lukt, zou zaterdagochtend een mogelijkheid zijn”, zegt Geert-Jan Muskens, competitieleider van het marathonschaatsen en natuurijscoördinator. “De ijsverenigingen zijn realistisch, maar zijn vastberaden om het te proberen.”

De ijsverenigingen zijn verantwoordelijk voor het organiseren van deze marathons. In het oosten van Nederland wordt het de komende dagen het koudst, waardoor de clubs daar hun kans grijpen.

In Haaksbergen is men sceptisch over de mogelijkheid dat het dit weekend al lukt, maar in Winterswijk zijn er wellicht kansen. “In Winterswijk hanteren ze een andere methode en kunnen ze snel een ijsvloer bouwen door middel van isolatie. Ze beginnen hiermee komende nacht. Vrijdagavond is waarschijnlijk te vroeg, maar ze denken dat zaterdagochtend een optie zou kunnen zijn.”

Als het lukt om de marathon te organiseren, zal Muskens flink wat telefoontjes moeten plegen: sommige teams met marathonschaatsers bevinden zich momenteel op trainingskamp in het buitenland. “Ik sta in contact met de teams. Ze moeten natuurlijk op de hoogte zijn van een wedstrijd, zodat ze een eerdere terugvlucht kunnen boeken.”

Plaats een reactie