Nederlandse shorttrackers keren terug naar Azië voor wereldbekerwedstrijden

De Nederlandse shorttracksters Xandra Velzeboer, Selma Poutsma en Yara van Kerkhof zullen volgende maand terugkeren naar de baan waar ze tijdens de Olympische Winterspelen van 2022 een gouden medaille hebben gewonnen op de aflossing. Ze maken deel uit van het Nederlandse shorttrackteam dat zal deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden in Azië.

Suzanne Schulting, die ook deel uitmaakte van het gouden team, is vanwege een blessure niet geselecteerd voor het huidige team. Bij de mannen is Sjinkie Knegt niet geselecteerd.

De shorttrackers zullen van 8 tot en met 10 december in actie komen in Peking (China). Een week later, van 15 tot en met 17 december, zal het team in Seoul (Zuid-Korea) zijn.

Elf rijders

In totaal zullen er elf rijders naar Azië afreizen. Bij de vrouwen zijn dit de ‘gouden’ Velzeboer, Poutsma en Van Kerkhof, evenals Michelle Velzeboer en Diede van Oorschot. Het mannenteam bestaat uit Jens en Melle van ’t Wout, Friso Emons, Teun Boer, Itzhak de Laat en Kay Huisman.

Schulting liep begin deze maand een snijwond op aan haar rug nadat ze tijdens een training in Heerenveen ten val was gekomen en vervolgens ongelukkig geraakt werd door de schaats van Xandra Velzeboer. Schulting hoopt haar rentree te maken tijdens het EK in het Poolse Gdansk (12-14 januari).

Knegt afwezig

Knegt maakt geen deel uit van het Nederlandse shorttrackteam. De selectiecommissie heeft niet gekozen voor de 34-jarige Fries, waardoor hij niet zal deelnemen aan de derde en vierde World Cup van het seizoen.

Knegt ontbrak ook aan het begin van dit seizoen bij de eerste wereldbekerwedstrijd in het Canadese Montreal. Dit was de eerste keer dat de viervoudig wereldkampioen werd gepasseerd op basis van sportieve gronden. Hij was destijds niet fit genoeg, mede omdat hij in de zomer deelnam aan de opnames van het tv-programma The Biohack Project.

Het is niet duidelijk of sportieve redenen ook deze keer hebben geleid tot de beslissing om Knegt niet te selecteren.

Plaats een reactie