Kjeld Nuis wint 1.000 meter bij wereldbekerwedstrijden in Peking

Kjeld Nuis heeft opnieuw succes behaald bij de wereldbekerwedstrijden in Peking. Na zijn overwinning op de 1.500 meter, heeft hij nu ook de 1.000 meter gewonnen. Op het ijs waar hij in 2022 olympisch goud veroverde op de schaatsmijl, was hij maar liefst 0,88 seconde sneller dan de Noor Havard Lorentzen. De Chinees Zhongyan Ning eindigde op de derde plaats.

Nuis toonde vrijdag al zijn kracht en tactisch inzicht tijdens zijn overwinning op de 1.500 meter. Ook nu leverde hij een indrukwekkende prestatie tegen de Japanner Taiyo Nonomura. Zijn start was uitstekend, sneller dan vorige week, en hij wist daarna te profiteren van de Japanner bij het kruispunt.

Met een indrukwekkende ronde van 24,8 – de snelste van het hele veld – maakte Nuis het verschil. Met een tijd van 1.08,11 kwam de 34-jarige Nederlander zelfs dichtbij het baanrecord (1.07,92) dat Thomas Krol in 2022 behaalde tijdens de Olympische Spelen.

Wereldkampioen Jordan Stolz nam niet deel aan de wedstrijden in Peking. Hij koos ervoor om te trainen in Heerenveen.

De 19-jarige Jenning de Boo eindigde als zesde met een tijd van 1.09,32.

Tim Prins, de ploeggenoot van De Boo die één jaar ouder is, verraste de schaatswereld door de 1.000 meter te winnen tijdens het wereldbekerkwalificatietoernooi. Vorige week lukte het hem niet om een plek in de top tien te veroveren in Obihiro, en ook nu eindigde hij niet in de top. Met een tijd van 1.09,54 werd hij achtste.

Plaats een reactie