Erin Jackson wint opnieuw 500 meter in Peking

Erin Jackson heeft opnieuw de overwinning behaald op de 500 meter tijdens het wereldbekerweekeinde in Peking. De Amerikaanse olympisch kampioen was in de olympische schaatshal duidelijk de beste. Met een tijd van 37,54 was ze 0,31 seconde sneller dan de Koreaanse Minsun Kim. Jutta Leerdam behaalde het brons.

Op vrijdag won Jackson ook al de eerste race in Peking, waarbij Leerdam net vierde werd.

Leerdam gaf aan zich de afgelopen dagen niet helemaal fit te voelen, nadat ze na achttien opeenvolgende overwinningen eindelijk een 1.000 meter had verloren. Ondanks dat wist ze op de laatste dag nog een “prima” 500 meter neer te zetten. Met een tijd van 37,88 moest ze echter wel 0,34 seconde toegeven op de olympisch kampioen.

Zieke Kok besluit toch te starten

Regerend wereldkampioen Femke Kok meldde zich op vrijdag af voor de eerste 500 meter vanwege koorts, maar besloot toch een poging te wagen tijdens de tweede race om niet te veel plaatsen te verliezen in het wereldbekerklassement. Na drie dagen ziek in bed te hebben gelegen, behaalde ze een tijd van 38,57. Hiermee eindigde ze op de negende plaats.

Marrit Fledderus reed ook niet helemaal fit in Peking en behaalde net als op vrijdag de zesde plaats (38,27). Naomi Verkerk had vrijdag een mindere dag, maar herstelde zich nu met een tijd van 38,43. Hiermee eindigde de 23-jarige sprinter op de achtste plaats.

Dione Voskamp presteerde juist minder dan op vrijdag, toen ze keurig zevende werd. Voskamp struikelde bijna bij de start en behaalde een tijd van 38,62, waarmee ze veertiende werd.

Plaats een reactie