Miho Takagi wint tweede wereldbekerwedstrijd 1.500 meter in Peking

Miho Takagi heeft ook de tweede wereldbekerwedstrijd over 1.500 meter gewonnen, maar de Japanse schaatsster was in Peking een stuk minder dominant dan een week geleden in Obihiro.

Op de olympische baan van Peking was Takagi 0,4 seconde sneller dan de Chinese Mei Han (1.55,53), terwijl het gat met de concurrentie vorige week nog bijna 1,7 seconden was. De Chinese vrouwen deden het voor eigen publiek goed, want ook Qishi Li eindigde met 1.57,01 op het podium.

Beune beste Nederlandse

Joy Beune was de beste Nederlandse op de schaatsmijl. Zij streed in de laatste rit tegen Kimi Goetz, die vorige week nog derde werd, en behaalde de overwinning in 1.57,14. Met die tijd kwam ze 0,13 seconde tekort voor een podiumplaats.

De prestatie van wereldkampioene Antoinette Rijpma-De Jong viel tegen. Een week geleden was ze nog de snelste vrouw achter Takagi, maar nu eindigde de Nederlandse als zevende met een tijd van 1.57,32, net achter Marijke Groenewoud. Het verschil met Takagi was nu bijna 1,8 seconden.

Groenewoud als eerste

Marijke Groenewoud zette in de eerste rit een tijd neer waar de concurrentie zich op kon richten. De Noorse oud-wereldkampioene Ragne Wiklund was de eerste die onder de 1.57,31 van de Nederlandse dook. Daarna waren er nog vier vrouwen sneller, waardoor Groenewoud als zesde eindigde.

Voor Groenewoud, de nummer vijf van de laatste WK afstanden, was het haar eerste internationale race van het seizoen, omdat haar ploeg AH-Zaanlander het eerste wereldbekerweekend in Japan oversloeg vanwege de lange reistijd.

Esther Kiel eindigde met 1.58,88 op de veertiende plaats.

Kok en Otterspeer ziek

Later vandaag rijden de vrouwen nog de 500 meter. Femke Kok verschijnt daar niet aan de start, omdat zij zich met koorts heeft afgemeld. De wereldkampioene won vorige week nog een wereldbekerrace.

Bij de mannen gaat Hein Otterspeer niet van start op de 500 meter. Ook hij is ziek.

Plaats een reactie