Wataru Morishige wint de tweede 500 meter van het wereldbekerweekend in Obihiro

Wataru Morishige heeft de tweede 500 meter van het wereldbekerweekend in Obihiro gewonnen. Met een tijd van 34,64 was de Japanner 0,05 seconden sneller dan zijn landgenoot Tatsuya Shinhama.

De Japanse sprinters domineren aan het begin van dit schaatsseizoen. Shinhama was de snelste op de eerste 500 meter en Masaya Yamada zorgde voor Japans wereldbekergoud op de 1.000 meter.

Maar in tegenstelling tot vrijdag was er dit keer geen volledig Japans podium op het kortste sprintnummer. Regerend wereldkampioen Jordan Stolz voorkwam dat. Met een tijd van 34,94 zette hij dezelfde tijd neer als de Japanner Yudai Yamamoto, maar op duizendsten was de 19-jarige Amerikaan net iets sneller.

Botman presteert het beste van de Nederlanders

Janno Botman was de beste Nederlander, die vrijdag nog in de B-groep uitkwam. Hij klokte een tijd van 35,08 en eindigde op de zevende plaats. Hein Otterspeer was met 35,08 aanzienlijk langzamer dan twee dagen geleden, toen hij net naast het brons greep met een tijd van 34,89. Deze keer eindigde Otterspeer op de achtste plaats.

Merijn Scheperkamp eindigde als elfde. De 23-jarige sprinter had een goede start en kon naar zijn tegenstander Piotr Michalski rijden bij de kruising, maar in de laatste bocht moest hij met één hand het ijs aanraken om overeind te blijven. Desondanks was hij met een tijd van 35,22 sneller dan vrijdag.

“Ik heb de laatste bocht zo verpest dat ik geen topresultaat kon behalen”, analyseerde een teleurgestelde Scheperkamp na afloop. “Er is nog ruimte voor verbetering. Maar als ik een goede binnenbocht rijd, kan ik echt meedoen voor het podium.”

Kai Verbij en Sebas Diniz werden na de eerste 500 meter van vrijdag veroordeeld tot de B-groep op zondag. Verbij reed met een ingebonden schouder, vanwege zijn harde val bij het World Cup-kwalificatietoernooi twee weken geleden, naar een tijd van 35,63 en eindigde daarmee op de achttiende plaats. Diniz eindigde als laatste nadat hij in de laatste bocht onderuit was gegaan.

In de B-groep verbeterde Verbij zijn tijd twee dagen later naar 35,65. Diniz bleef dit keer overeind en klokte een tijd van 35,61.

Plaats een reactie