Femke Kok wint tweede 500 meter in Obihiro

Femke Kok heeft de tweede 500 meter van het wereldbekerweekend in Obihiro gewonnen. Met haar tijd van 37,89 was ze iedereen te snel af. Jutta Leerdam greep het zilver. Het brons was voor de Amerikaanse Kimi Goetz, die gisteren bij de eerste 500 meter nog het goud pakte.

Het is voor de 23-jarige Kok, die gisteren derde werd, haar vijfde individuele gouden medaille in het wereldbekercircuit. “Het mocht wel weer een keer”, vertelde de regerend wereldkampioene, die over haar race zelf niet heel tevreden was.

“Het was best wel een rommelige rit. Het voelde totaal niet goed. Dat een rit met veel fouten genoeg is voor de winst, is alleen maar mooi. Daar ben ik heel blij mee”, besluit Kok.

Ook Jutta Leerdam zette een betere 500 meter neer dan een dag eerder. Ze was met 38,00 flink sneller dan haar 38,43 van gisteren. Leerdam, de winnares van de 1.000 meter, versloeg in een Nederlands onderonsje Naomi Verkerk en snelde naar de tweede tijd.

Goetz en Erin Jackson, die gisteren nog respectievelijk goud en zilver pakten, beten zich in hun rit stuk op de tijd van Leerdam, die zodoende haar tweede medaille pakte van dit wereldbekertoernooi in Obihiro.

De Zuid-Koreaanse Kim Min-sun, vorig jaar nog bij vijf van de zes wereldbekers de snelste, heeft haar topvorm nog niet te pakken. Na een vijfde plaats op de eerste 500 meter, werd ze bij de tweede 500 meter zevende.

Bijna-val Voskamp

Dione Voskamp had net als gisteren, toen de eerste 500 meter gereden werd, een matige start. Ze kukelde op de eerste meters bijna voorover. De 26-jarige Voskamp bleef desondanks overeind en zette nog 38,83 neer. Daarmee werd ze zestiende.

Marrit Fledderus liet een vergelijkbare race zien als 24 uur eerder, toen ze 38,23 neerzette. Vandaag kwam ze na 38,22 seconden over de finish, goed voor de vijfde tijd. Verkerk klokte met 38,82 de vijftiende tijd.

Plaats een reactie