Nederlandse schaatsers domineren kwalificatietoernooi voor wereldbekers

In een periode van bijna tien jaar is het aantal Nederlandse schaatsers dat zich heeft gekwalificeerd voor de wereldbekers nog nooit zo hoog geweest. Maar liefst 34 verschillende rijders hebben een startbewijs weten te bemachtigen tijdens het kwalificatietoernooi. Dit is slechts één rijder minder dan het recordseizoen van 2014/2015.

Hoewel het wereldbekerseizoen vrijdag van start gaat in het Japanse Obihiro, zijn nog niet alle Nederlandse schaatsers aanwezig. Onder andere Irene Schouten en Marijke Groenewoud van AH-Zaanlander slaan het weekend over.

Live uitzendingen bij de NOS

Alle wereldbekers van dit seizoen zijn live te volgen bij de NOS, evenals andere toernooien. Nationale, Europese en wereldkampioenschappen zijn deze winter allemaal te zien, te horen en te lezen bij de NOS.

Bekijk hieronder welke Nederlandse schaatsers zich hebben gekwalificeerd voor de wereldbeker:

Het wereldbekerseizoen bestaat dit jaar uit zes wedstrijdweekenden, verdeeld over drie continenten. De eerste wedstrijden vinden plaats in Obihiro vanaf vrijdag (10-12 november) en worden vroeg in de ochtend in Nederland verreden.

Alle afstanden zijn dagelijks live te volgen vanaf 6.25 uur op NOS.nl, in de NOS-app en op je smart-tv. Samenvattingen zijn te zien in Studio Sport op NPO 1, met op zaterdag een extra uitzending vanaf 17.10 uur.

Bekijk hier het programma voor komend weekend:

Volgende week (18-20 november) keren de schaatsers terug naar de olympische baan in Peking. Voor Schouten wordt dit een weerzien met de ijshal waar ze in februari 2022 drie olympische titels heeft veroverd.

Hoewel Schouten en andere sporters tijdens de Spelen van Peking weinig hebben kunnen zien vanwege de coronamaatregelen, zal dit ongetwijfeld veranderen.

De uitzendingen van de wereldbeker in Peking beginnen dagelijks om 9.50 uur en zijn drie dagen lang live te zien op NOS.nl en in de app, met opnieuw samenvattingen op NPO 1.

Na het tweeluik in Azië worden er in december twee wereldbekers in Europa verreden. Van 1 tot en met 3 december in het Noorse Stavanger en een week later (8-10 december) in het Poolse Tomaszów. Beide weekenden zijn alle afstanden live te zien op de website en de app, en grotendeels ook op NPO 1 op zaterdag en zondag.

NK gericht op EK en WK

Tussen half december en eind januari is er een pauze in de wereldbekercyclus, maar het schaatsseizoen gaat gewoon door. Naast de nationale titels staan er tijdens de NK afstanden (28-30 december) vooral tickets voor het EK en de WK afstanden op het spel.

Plaats een reactie