Merijn Scheperkamp wint 500 meter bij wereldbekerkwalificatietoernooi

Merijn Scheperkamp is het schaatsseizoen begonnen met een overwinning op de 500 meter. De Europees kampioen sprint klokte bij het wereldbekerkwalificatietoernooi in Heerenveen met 34,60 de snelste tijd. Daarmee plaatste de 23-jarige sprinter zich overtuigend voor de eerste vier wereldbekers van het seizoen.

Scheperkamp was in Thialf een tiende sneller dan Sebas Diniz, die na de eerste omloop nog verrassend aan de leiding ging. De 21-jarige sprinter mag zich wel opmaken voor zijn wereldbekerdebuut. Vorig jaar werd Diniz nog zesde bij het wereldbekerkwalificatietoernooi, nu reed hij met 34,70 naar een persoonlijk record en de tweede plaats.

Bekijk de samenvatting:

Ook Kai Verbij (34,81), Hein Otterspeer (34,93) en Janno Botman (34,96) hebben zich geplaatst voor de World Cups in Obihiro, Peking, Stavanger en Tomaszów.

N’tab mist kans op ticket

Dai Dai N’tab, die al meerdere wereldbekerzeges achter zijn naam heeft, was de grootste verliezer in de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. De 29-jarige sprinter, in 2021 nog goed voor brons bij de WK, eindigde buiten de top tien.

Bij het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers kregen de sprinters twee kansen om een snelle tijd neer te zetten. De vijf schaatsers die na de eerste twee omlopen de snelste tijden achter hun naam hadden, plaatsten zich voor de wereldbekers. Daar hadden Otterspeer en Verbij geluk mee, want de twee ervaren sprinters begonnen met een matige tijd (35,28 en 35,43).

Waar Verbij en Otterspeer zich in de tweede omloop wisten te herstellen met tijden in de 34 seconden, bleef N’tab steken op 35,31. Ook Stefan Westenbroek, vorig jaar nog winnaar van het World Cup-kwalificatietoernooi, eindigde buiten de top vijf.

Plaats een reactie