Kjeld Nuis meldt zich af voor 500 meter tijdens kwalificatiewedstrijden in Thialf

Kjeld Nuis heeft besloten om niet deel te nemen aan de 500 meter tijdens de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbeker in Thialf. De succesvolle schaatser op de 1.000 en 1.500 meter is nog niet volledig hersteld van een griep, maar staat voorlopig wel op de startlijst voor zijn favoriete afstanden.

Afgelopen week werd Nuis ziek en dacht hij dat hij zich volledig moest afmelden voor het toernooi. Inmiddels heeft hij enkele trainingen kunnen voltooien, maar het is nog onzeker of hij aan alle wedstrijden kan deelnemen.

Vol goede moed

“Ik wil heel graag meedoen. Gisteren kon ik voor het eerst weer schaatsen, hoewel ik dat de dag ervoor ook al had geprobeerd, omdat ik er alles aan wil doen om me zo goed mogelijk voor te bereiden”, aldus Nuis.

De trainingen zijn volgens hem “redelijk goed” verlopen, zonder te veel belasting voor zijn lichaam. “Het gaat elke dag beter. We zullen zien of ik op tijd hersteld ben, maar ik ben vastberaden.”

Geen 500 meter

De 500 meter op vrijdag komt sowieso te vroeg, en de 1.500 meter op zaterdag is nog onzeker voor Nuis. Hij richt zich in ieder geval op de 1.000 meter op zondag.

Vorig jaar moest Nuis het hele kwalificatietoernooi missen vanwege een liesblessure die hij een dag voor het toernooi opliep. Hierdoor miste hij het begin van de wereldbeker.

Bekijk hier het programma voor het kwalificatietoernooi voor de wereldbekers in Thialf:

Plaats een reactie