Irene Schouten domineert schaatstoernooi met indrukwekkende prestaties

Irene Schouten heeft haar topvorm meteen laten zien tijdens het eerste schaatstoernooi van het seizoen. Na haar overwinning op de 3.000 meter was ze ook op de 5.000 meter bij het World Cup-kwalificatietoernooi in Thialf veruit de snelste.

Met een winnende tijd van 6.42,24 kwam ze zelfs dichtbij haar eigen Nederlands record (6.41,25) en zette ze de op één na snelste tijd ooit gereden in Thialf neer.

De olympisch en wereldkampioene op de langste afstand bij de vrouwen had weinig te vrezen van haar directe tegenstander Merel Conijn. Schouten liet sterke laatste ronden zien en kwam zelfs bijna voorbij Conijn.

In de laatste rit konden Marijke Groenewoud, die eerder dit weekend de 1.500 meter won, en Sanne in ’t Hof niet tippen aan de tijd van Schouten. Groenewoud klokte 6.50,77, een persoonlijk record. In ’t Hof eindigde als derde met 6.52,11 en heeft daarmee ook een plek veroverd in de eerste vier wereldbekers.

Esther Kiel verrast met tweede World Cup-ticket

Een van de grootste verrassingen van dit World Cup-kwalificatietoernooi was Esther Kiel. De 27-jarige rijdster van de BDM-BTZ-ploeg overtrof haar eigen verwachtingen door op vrijdag al een wereldbekerticket te bemachtigen op de 1.500 meter.

Op de slotdag van het WCKT veroverde Kiel nog een startbewijs voor de 5.000 meter, wat een opmerkelijke prestatie is gezien haar focus op marathons de afgelopen jaren. Ze reed sneller dan ooit en zette de vierde tijd neer: 6.59,63.

Het laatste wereldbekerticket op de 5.000 meter ging naar Elisa Dul, die met een tijd van 7.01,15 vijfde werd.

Plaats een reactie