Jumbo-Visma wieler- en schaatsploeg gaan hun eigen weg vanaf 2024

Vanaf 1 januari 2024 zullen de wieler- en schaatsploeg van Jumbo-Visma hun eigen pad bewandelen. Deze scheiding is het gevolg van het afhaken van hoofdsponsor Jumbo, die echter de komende drie jaar wel betrokken blijft als ‘founding partner’ bij beide teams.

De samenwerking tussen de wieler- en schaatsploeg werd gelanceerd in oktober 2014. Beide teams behoren tot de top in hun respectievelijke sporten.

“De wielerploeg heeft inmiddels een veel internationalere focus en aantrekkingskracht gekregen, nu we behoren tot de beste wielerploegen ter wereld”, vertelt Richard Plugge, teambaas van de wielertak van Jumbo-Visma. “Dit betekent dat de zoektocht naar een hoofdsponsor voor beide partijen verschillend zal zijn.”

Op dit moment domineren de wielrenners van Jumbo-Visma de Ronde van Spanje, waar Sepp Kuss, Jonas Vingegaard en Primoz Roglic de top drie van het algemeen klassement vormen.

Een vliegende herstart

Jac Orie, de coach van de schaatsploeg, is verheugd dat Jumbo-Visma niet volledig verdwijnt als geldschieter. “Ik waardeer het zeer dat ze ons met de schaatsploeg de komende jaren een vliegende herstart geven dankzij hun commitment als Founding Partner. Hierdoor ziet onze toekomst er positief uit.”

Orie zal de leiding blijven houden over de sporttechnische kant van de schaatsploeg, terwijl Sven Kramer verantwoordelijk blijft voor de zakelijke kant.

Plaats een reactie