Schulting kiest voor aangepaste aanpak in aanloop naar nieuw shorttrackseizoen

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft besloten om haar voorbereiding op het nieuwe seizoen aan te passen. Het vinden van de juiste balans tussen haar fysieke en mentale belastbaarheid staat hierbij centraal, zo laat de drievoudig olympisch kampioene weten in een persbericht.

“Dit is een lastige beslissing voor mij”, zegt de 25-jarige Schulting. “In de afgelopen zeven jaar heb ik bijna elke dag alles gegeven. Dit heeft me veel succes opgeleverd, maar het heeft ook veel van mij gevraagd. Het is nu echt tijd om mijn energie weer volledig aan te vullen.”

Schulting, die in 2018 haar eerste olympische titel won en in 2022 nog twee gouden medailles toevoegde, is al jaren succesvol op zowel individueel niveau als met de aflossingsteams. Ze heeft in totaal tien wereldtitels en zeventien Europese titels op haar naam staan.

Uitgeput na WK

Na de WK in maart in Seoul, waar ze drie gouden medailles en één zilveren medaille behaalde, bleek al dat het intensieve seizoen veel van haar had geëist. Na het missen van de gouden medaille op de 1.000 meter gaf ze aan “echt helemaal uitgeput” te zijn.

Bekijk de reactie van Suzanne Schulting na het missen van WK-goud op de 1.000 meter en na het winnen van de titel op de relay:

“Ze presteerde daar goed, maar moest diep in haar reserves tasten”, herinnert Remy de Wit, technisch directeur van de KNSB, zich dat toernooi. “Dat heeft ons doen besluiten om goed te kijken naar Suzanne’s fysieke en mentale gesteldheid. De gezamenlijke conclusie is dat Suzanne zich op haar eigen tempo en los van het team gaat voorbereiden op het nieuwe seizoen.”

De rust die Schulting hierbij neemt, kan betekenen dat ze de eerste reeks wereldbekerwedstrijden van het komende seizoen aan zich voorbij laat gaan. Haar focus ligt op de tweede helft van het seizoen, met als hoogtepunt de WK in Rotterdam.

Plaats een reactie