Voormalig schaatskampioene Ireen Wüst wordt talentbegeleider bij NOC*NSF

De voormalige schaatsster Ireen Wüst is onlangs gestart met haar nieuwe functie bij de sportkoepel NOC*NSF. De 37-jarige Brabantse is aangesteld als expert op het gebied van prestatiegedrag en mentale gezondheid bij NOC*NSF. Wüst zal haar kennis en ervaring delen met jonge atleten die deel uitmaken van de topsport- en opleidingsprogramma’s van TeamNL.

“We zijn verheugd dat Ireen met haar uitgebreide ervaring de toekomstige topsporters gaat ondersteunen,” zegt André Cats, directeur topsport bij NOC*NSF. “Sporters krijgen te maken met veel verschillende aspecten. Het is prettig om hulp te krijgen bij het structureren van al deze zaken. Ireen weet als geen ander wat de sport van je eist.”

Zes gouden Olympische medailles

Wüst beëindigde vorig jaar haar actieve schaatscarrière. Met zes gouden Olympische medailles is zij de meest succesvolle Nederlandse Olympiër aller tijden. De Brabantse verbond zich vorig jaar als topsportmentor al aan de schaatsploeg van TalentNED, het talententeam van haar voormalige coach Gerard Kemkers. Onlangs ging ze ook aan de slag als expert topsportleefstijl bij Topsport Noord, een van de regionale topsportcentra in Nederland.

“Het is bijzonder om binnen de voor mij zo vertrouwde topsportomgeving een rol te blijven spelen. Ik ga dan ook met veel enthousiasme aan de slag”, zegt Wüst.

Plaats een reactie