Michel Mulder keert terug naar het ijs als coach bij Team Novus

Na een korte afwezigheid keert Michel Mulder terug naar de schaatswereld. De voormalige olympisch en wereldkampioen, die in 2022 stopte met schaatsen, zal komende winter atleten begeleiden bij Team Novus. Dit team, opgericht in oktober 2022, bestaat uit schaatsers uit diverse Europese landen.

Michel Mulder, die in 2014 olympisch kampioen werd op de 500 meter, zal onder andere sprinters Vanessa Herzog en Cornelius Kersten onder zijn vleugels nemen. Herzog behaalde afgelopen winter een derde plaats op het EK sprint, achter Jutta Leerdam en Femke Kok. Kersten, een schaatser uit Haarlem met Britse roots, won in maart brons op de 1.000 meter tijdens de WK afstanden. Ook de Nederlandse sprintster Dione Voskamp maakt deel uit van het team.

Samenwerking met Butter en Geerdinck

Binnen Team Novus zal Mulder samenwerken met voormalig marathonloper Michel Butter en ex-schaatser Thomas Geerdinck. Mulder prijst hoofdcoach Daniel Greig voor zijn leiderschap tijdens het eerste seizoen van de schaatsploeg. “Dit is goed voor de internationale ontwikkeling van de schaatssport en ik draag daar graag mijn steentje aan bij.”

Na zijn afscheid van het schaatsen in 2020 werd Mulder trainer bij Team Reggeborgh. Twee jaar later verliet hij het team omdat het “tijd was voor nieuwe uitdagingen”, zoals hij destijds aangaf op sociale media.

Sindsdien heeft Mulder zijn studie ‘coaching’ aan de Johan Cruijff University afgerond en zich gericht op een zangcarrière, een passie die hij deelt met zijn broer Ronald Mulder. Michel nam in 2022 deel aan het zangprogramma Secret Duets en richtte zijn eigen rockband op.

Op 6 april zal Mulder als een van de discipelen schitteren in de bijbelmusical The Passion.

“In 2022 heb ik heel bewust even afstand genomen van de sport, na ruim 16 jaar actief te zijn geweest als schaatser en trainer”, aldus Mulder. “Ik wilde mijn horizon verbreden en heb het afgelopen jaar andere leuke dingen gedaan. Maar het begon toch weer te kriebelen.”

Mulder geeft toe aan zijn verlangen om terug te keren naar het ijs en Greig, de voormalige Australische schaatser, is verheugd. “Michel is een geweldige toevoeging aan onze trainingsstaf, die nu compleet en van zeer hoog niveau is.”

Plaats een reactie