Jumbo trekt zich eind 2024 terug als hoofdsponsor van Team Jumbo-Visma

Terwijl Team Jumbo-Visma, de beste wielerploeg ter wereld, in 2023 zijn twintigste overwinning behaalt, wordt bekend dat Jumbo eind 2024 stopt als belangrijkste geldschieter van het team.

Volgens bronnen die de NOS heeft geraadpleegd, heeft de supermarktketen dit al eind 2022 aan de ploegleiding laten weten. Sindsdien werken Jac Orie, Richard Plugge en de commissarissen van de sportploeg achter de schermen hard om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Jumbo bevestigt woensdag in een reactie dat het contract eindig is. Het is ook niet zeker of het bedrijf na 2024 nog investeert in de Nederlandse sportwereld. “We zijn momenteel onze positionering aan het evalueren”, zegt een woordvoerder. “Daarbij onderzoeken we of ons sponsorbeleid nog overeenkomt met onze visie, ambities en de behoeften van onze klanten.”

Toekomstige samenwerking

Hoewel Jumbo niet uitsluit dat het langer verbonden blijft aan het wieler- en schaatsteam, zal dit niet als hoofdsponsor zijn.

Een woordvoerder van de wielerploeg bevestigt dit: “Het is onwaarschijnlijk dat we op dezelfde manier doorgaan. We onderzoeken samen met Jumbo of we vanaf 2025 een nieuwe invulling kunnen geven aan onze samenwerking. Alle opties liggen open, maar het is nog onduidelijk wat de uitkomst zal zijn.”

In maart 2018 kondigde een trotse directeur Richard Plugge de “megadeal” aan tussen Team Oranje BV, het overkoepelende bedrijf van zijn schaats- en wielerploeg, en supermarktketen Jumbo. De overeenkomst was voor minimaal vijf jaar, met een opzegtermijn van twee jaar. “Jumbo zet echt zijn schouders eronder. Het is heel bijzonder dat ze dit doen”, aldus Plugge destijds.

Veranderingen bij Jumbo

De samenwerking verliep jarenlang vlekkeloos. Vooral de wielerploeg boekte sinds 2018 elk jaar meer successen, met als hoogtepunt het winnen van de Tour de France in 2022. Jumbo vierde deze overwinningen mee, met sportliefhebber en topman Karel van Eerd voorop.

Echter, met het overlijden van Van Eerd in december vorig jaar en het eerdere vertrek van zijn zoon Frits uit het familiebedrijf vanwege vermeende betrokkenheid bij een witwaszaak, zijn er veranderingen opgetreden binnen Jumbo. Dit heeft mogelijk invloed gehad op het besluit om de sponsoring te heroverwegen.

Plaats een reactie