Extra financiële steun van kabinet voor IJsstadion Thialf

Het kabinet heeft besloten om IJsstadion Thialf in Heerenveen extra financiële steun te bieden. Er wordt 2,44 miljoen euro beschikbaar gesteld om te investeren in een duurzame oplossing om de aanzienlijk gestegen energiekosten te verminderen. Dit bedrag komt bovenop de eerder toegezegde 1 miljoen euro.

Met deze extra financiële bijdrage kan de topsportaccommodatie zogenaamde battery packs installeren. Dit meldt sportminister Conny Helder in een brief aan de Tweede Kamer. Dankzij deze steun kan topsport in Thialf, waar veel belangrijke schaatswedstrijden plaatsvinden en Nederlandse topatleten regelmatig trainen, doorgaan.

“Daarnaast draagt dit bij aan de noodzakelijke verduurzaming van de sportsector. Hierdoor kan er kennis en ervaring worden opgedaan over hoe grote sportaccommodaties, die tevens grote energieverbruikers zijn, kunnen verduurzamen”, aldus de minister.

Invloed Oorlog Oekraïne

Vorig jaar drong de Tweede Kamer aan op een reddingsactie voor Thialf, dat in acute financiële nood verkeerde doordat de energiekosten aanzienlijk stegen als gevolg van onder andere de oorlog in Oekraïne.

Plaats een reactie