Xandra Velzeboer Heerst op het WK Shorttrack

De Nederlandse shorttrackploeg heeft een geweldig begin gemaakt op het Wereldkampioenschap shorttrack in Seoul. Sprintster Xandra Velzeboer heeft haar wereldtitel op de 500 meter met succes verdedigd, nadat ze landgenote Suzanne Schulting had verslagen. Selma Poutsma maakte het Nederlandse podium compleet.

Jens van ’t Wout met WK-medaille

Bij de mannen kon Jens van ’t Wout op het WK brons pakken op de 500 meter. Ondanks een achterstand bij het startschot, maakte de 21-jarige Nederlander nog een aantal knappe inhaalacties en rukte hij op naar plaats drie. Pietro Sighel werd wereldkampioen, voor Steven Dubois.

Bondscoach Niels Kerstholt blikte aan het einde van de eerste dag terug op de vijf gewonnen medailles: “Een onwaarschijnlijk begin. Het Nederlandse trio stond in de finale van de 500 meter en iedereen wist dat Velzeboer de meeste snelheid had. We hebben het al eerder gezien op het EK, maar dit geeft ons echt een nog grotere boost.”

Plaats een reactie