Van Zundert en twee Nederlandse paren bereiken finale op WK kunstrijden

Lindsay van Zundert heeft met een uitmuntende prestatie op het WK kunstrijden in Saitama de finale voor de vrije kür bereikt. Met een score van 57,56 was de 18-jarige rijdster direct al in de top 24. Met deze score legde Van Zundert de basis voor haar finaleplaats.

Nederlandse paarrijders bij finales

Naast Van Zundert hebben ook de twee Nederlandse paarrijders zich geplaatst voor de finale. De combinatie Daria Danilova en Michel Tsiba liet met een score van 61,24 de twaalfde plek noteren. Daarvoor was de tussenkomst van Nika Osipova en Dimitry Epstein niet minder belangrijk. Zij kwamen uit op plaats achttien met 54,93.

Uiteindelijk wist het Japanse duo Riku Miura en Ryuichi Kihara met 80,72 de beste score neer te zetten. De Amerikaanse titelverdedigers Alexa Knierim en Brandon Frazier volgden op de tweede plaats. De vrije kür voor de paarrijders staat donderdag op het programma.

Bondscoach Savchenko vertrekt

De Nederlandse schaatsbond KNSB maakte veel opzien door aan te kondigen dat Aljona Savchenko, na dit seizoen, afscheid neemt als bondscoach kunstrijden. Savchenko werd door de schaatsbond afgelopen najaar gehaald uit Duitsland, om leiding te geven aan het NTK. Ze oefende dit seizoen met zowel individuele kunstrijders als paarrijders.

Plaats een reactie