Shorttrackers veroveren indrukwekkende wereldtitels

De Nederlandse shorttrackers hebben op de wereldkampioenschappen in Seoul indruk gemaakt door alle individuele titels en de gemengde aflossing te winnen. Ook in de teamverband kon er goud gepakt worden, waarmee de WK in stijl werd afgesloten. Hoewel de mannen zich niet plaatsten voor de finale op de aflossing, was bondscoach Niels Kerstholt aangenaam verrast met het resultaat en ziet hij nog voldoende punten voor verbetering.

Xandra Velzeboer profiteert van enorme drive

Xandra Velzeboer, de beste shorttrackster van het toernooi, wist liefst vier gouden medailles te halen. Individueel op de 500 en 1000 meter en in teamverband met titels op de beide aflossingen. Kerstholt omschreef de Nederlandse als ‘gehaaid en vinnig’ met een enorm drive om te winnen, waarmee ze boegbeeld Suzanne Schulting bij deze WK voorbijstreefde. Schulting was emotioneel na het toernooi en kon alleen nog maar verzuchten dat haar lichaam er niets meer bij kon doen.

Oud-bondscoach Jeroen Otter keek trots mee

Het toernooi werd afgesloten met een enorme winst aan medailles, waarmee oud-bondscoach Jeroen Otter zichtbaar trots meekijkt. Toch ziet coach Niels Kerstholt ook de smetjes op het toernooi en vooral de mannen, die zich niet plaatsten voor de finale op de aflossing. Ondanks deze tegenvaller meent Kerstholt dat ze er een mooie kroon op hebben gezet en wordt vooral Suzanne Schulting de rust gegund om op te laden.

Plaats een reactie