Nederlandse Shorttrackploeg domineert op WK Seoul

De Nederlandse shorttrackploegen hebben op het WK in Seoul op indrukwekkende wijze hun klasse bewezen. Xandra Velzeboer kon dankzij twee gouden plakken op de relay bij de vrouwen en mannen eindelijk haar super-WK bekronen.

Gemengde relay domineert

Voor het eerst stond de gemengde relay op het WK-programma. Het team, bestaande uit o.a. Velzeboer en Suzanne Schulting, zou het moeten opnemen tegen o.g. Olympic kampioen China, Italië en België. China greep direct de leiding in de race en hield die lange tijd vast. Velzeboer sloop in de eerste rondes van de derde naar de tweede plaats, welke door Schulting en Teun Boer werd vastgehouden. Jens van ’t Wout lukte het uiteindelijk om de Chinese ploeg in te halen en de titel binnen te slepen.

Vrouwen verslaan titelverdediger

Ook de vrouwenploeg kon uiteindelijk de wereldtitel op de aflossing binnenslepen. Geklommen van een derde plaats in 2020 naar het goud, maar tegenstander Zuid-Korea was alles behalve makkelijk te verslaan. Op het kunstje van Xandra Velzeboer om een versnelling in een race te leggen, kwam de Nederlandse ploeg, bestaande uit Schulting, Selma Poutsma, Yara van Kerkhof en Velzeboer, uitstekend uit de bus.

Geslaagd Super-WK

Deze prestatie bracht het totaal aantal gouden medailles van Xandra Velzeboer op vier. Met twee wereldtitels op de 500 en 1.000 meter, en goud op de gemengde en vrouwenrelay, maken Velzeboer en haar team er een waar geslaagd Super-WK van.

Plaats een reactie