Kunstrijdster Van Zundert kan geen indruk maken bij het WK in Saitama

Kunstrijdster Lindsay van Zundert heeft bij de WK in Saitama niet het verwachte resultaat neer weten te zetten met haar vrije kür. De Nederlandse atlete heeft beide de totaal- en de vrije kürscore zo’n vijftien punten onder haar persoonlijk record weten te raken. Uiteindelijke werd de 18-jarige kunstrijdster 22ste.

Ook ijsdansers Chelsea Verhaegh en Sherim van Geffen hebben niet hun beste beentje voor gezet. Met een 31ste plaats, is het WK voor de twee voorbij. Na ‘een afwachtende’ korte kür, trapte Van Zundert het af met de vrije kür, begeleid door de muziek uit Pirates of the Caribbean. Helaas maakte ze kleine foutjes en door onderrotatie kon ze haar sprongen net niet goed afmaken. Wat haar een dusdanige aftrek kostte dat de kunstrijdster vrijwel achteraan eindigde.

Kaori Sakamoto prolongeert wereldtitel

Met een totaal score van 224,61 punten is de Japanse Kaori Sakamoto de wereldkampioen kunstrijden van 2020 geworden. De Zuid-Koreaanse Lee Hae-in en de Belgische Loena Hendrickx zijn op de voet gevolgd, maar konden niet voorkomen dat Sakamoto haar titel nogmaals prolongeerde. Bij de Olympische Spelen van vier jaar geleden werden de Russinnen Anna Sjtsjerbakova en Aleksandra Troesova ervoor beloond met de medailles, maar bij deze WK in Saitama zijn de twee zelfs niet aanwezig in de uitslag.

Na de korte kür ging Sakamoto al aan de leiding en verraste het publiek met een prachtige vrije kür, ondanks een foutje waarbij de drievoudige flip maar een enkelvoudige flip bleek te zijn. Toch was haar voorsprong op voldoende om haar plek nog uit te houden.

Plaats een reactie