De Eerste Nederlandse Paren Bij WK-finale kunstrijden Brengen Weinig Succes

Daria Danilova en Michel Tsiba sluiten de WK kunstrijden in Saitama af als op dertiende plaats met een score van 173,85. Het goud gaat met veel vreugde bij het thuispubliek naar de Japanse favorieten Riku Miura en Ryuichi Kihara. Dit was voor het eerst ooit dat Nederland twee paren stuurde naar de finale van een wereldkampioenschap; naast Danilova en Tsiba, deden ook Nika Osipova en Dimitry Epstein mee.

Laatste Plaats voor Osipova en Epstein

Osipova, ook geboren Rus, en Epstein kregen een score van 146,27. Dat plaatste hen helaas op de laatste plaats. De winnaar van de WK kunstrijden was de Japanse concurrentie voor Miura en Kihara met 222,16 punten. Zij weten Alexa Knierim en Brandon Frazier voor te blijven (217,48), die als titelverdedigers stonden. Het brons is voor de Italianen Sara Conti en Niccolo Macii (208,08).

De titelverdediger uit Japan, Shoma Uno, staat nu aan de leiding op het WK kunstschaatsen in Saitama. Ondanks een enkelblessure na een val van de viervoudige Salchow tijdens het trainen op woensdag, bleef hij lopen in zijn routine, waarmee hij de beste seizoensscore behaalde van 104,63. Hiermee bleef hij Ilia Malinin voor (100,38).

Plaats een reactie